De kinderopvang heeft meer personeel nodig, maar mensen die graag willen starten in deze branche hebben niet altijd de juiste opleidingsachtergrond. Daarom ontwikkelden de branches in de kinderopvang samen met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) het Ontwikkelpad kinderopvang. Het Ontwikkelpad laat de mogelijkheden voor mbo-praktijkleren in de kinderopvang zien, om instroom, verbreding en doorgroei te bevorderen.

Op 23 mei lichten het ministerie van SZW, Brancheorganisatie Kinderopvang, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang en NLwerktaanwerk in een webinar de stand van zaken en de eerste ervaringen toe van werkgevers en arbeidsmarktregio’s met het Ontwikkelpad kinderopvang.

Op 23 april publiceerde het ministerie van SZW de tijdelijke subsidieregeling voor groepshulpen die aansluit bij het Ontwikkelpad kinderopvang. Het eerste aanvraagtijdvak zal in november plaatsvinden. Ook deze regeling komt aan bod in het webinar. Via de chat kan iedereen vragen stellen.

Praktische informatie

Datum: donderdag 23 mei 2024

Tijd: 10.30 – 11.30 uur

Inschrijven


Regionale startsessies

Daarnaast worden in samenwerking met regionale samenwerkingspartners ‘startsessies’ georganiseerd over dit onderwerp voor kinderopvangorganisaties.
Zo is er op 7 mei een startsessie in Ede, en op 22 mei in Helmond.

Komende sessies, waarover binnenkort meer informatie volgt:
15 mei: Den Bosch (10-12 uur)
23 mei: Apeldoorn (14-16 uur)
30 mei: Tilburg (14.30-17 uur)

Deel dit nieuwsbericht