Op 10 november 2022 heeft het Europees parlement ingestemd met een nieuwe cybersecurity wet (NIS2). Europa voert deze wet in vanwege de enorme stijging in cyberaanvallen van de laatste jaren en de mogelijke impact op onze samenleving. Nu we steeds meer digitaal werken mag veiligheid geen optie meer zijn maar een basisvoorwaarde.

NIS2 gaat in Nederland directe gevolgen hebben voor ruim 4.000 bedrijven die ‘vitale en belangrijke diensten’ leveren en (indirect) voor hun 40.000 toeleveranciers, omdat hun opdrachtgever een hoge mate van cybersecurity moet eisen. Mogelijk gaat dit ook gevolgen hebben voor jullie organisaties.

De exacte datum van invoering is niet bekend maar wel is zeker dat bedrijven er volgend jaar mee aan de slag moeten want het is veel werk en kost veel tijd. Daarom gaat de BMK een samenwerking aan met Het IVBB die Samen Digitaal Veilig uitrollen.

Het platform Samen Digitaal Veilig zal zich door ontwikkelen om bedrijven en de keten te helpen om ‘NIS2 compliant’ te worden. Op de website is al meer informatie te vinden over deze nieuwe ontwikkeling.

Meer informatie over deze samenwerking volgt in januari 2023.

Deel dit nieuwsbericht