Media-opvoeding is een belangrijk thema. Kinderen worden vanaf steeds jongere leeftijd door media omringd én zijn zelf ook actief. Ze zijn van kleins af aan gewend dat volwassenen ook veel met beeldschermen bezig zijn.

Van het ‘traditionele’ boekje lezen samen met papa of mama thuis op de bank tot het zelf filmpjes scrollen op de tablet of smartphone. Kinderen hebben het recht om gezond te leren omgaan met media. Welke rol is hier weggelegd voor de kinderopvang? Het is zoeken naar welke plek de media binnen de kinderopvang heeft. Samen staan we voor een interessante opdracht.

Online ledensessie BMK: ‘ Media-opvoeding in de kinderopvang’ (15 april, 15.00-16.00 uur)

Tijdens de sessie vragen we aandacht voor dit thema, inclusief de tegengeluiden die er zijn over mediagebruik in de kinderopvang. Welke vraagstukken of visie heb jij? Is mediagebruik opgenomen in het beleid van jouw organisatie? Aniek Breevoort van Netwerk Mediawijsheid geeft tips om aan de slag te gaan met mediagebruik die zij eerder deelde met ouders en verzorgers van jonge kinderen tijdens de campagne van de Media Ukkie Dagen (26 maart-2 april jl.).  Om professionals te helpen bij het creëren van de balans en variatie die nodig is, heeft Mediasmarties twee WegWijzers (2-4 jaar, 4-6 jaar) over het thema ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ ontwikkeld

Aanmelden
Mail naar info@bmko.nl o.v.v. ‘BMK ledensessie 15 april Media-opvoeding in de kinderopvang’.

We sturen je enkele dagen voor aanvang een uitnodigingslink voor de TEAMS-sessie.

Deel dit nieuwsbericht