‘Kansenbrief Wiersma had ambitieuzer gemogen’

De PO-Raad mist in de kabinetsbrief over kansengelijkheid de Wiersma-drive waarmee de sector de afgelopen maanden op andere thema’s wel kennismaakte. In de tekst die hij afgelopen vrijdag naar de Kamer stuurde worden zaken als voorschoolse educatie of de brede brugklas weliswaar geanalyseerd, maar de minister ziet vooralsnog meer in experimenten dan in grootse plannen.De PO-Raad schrijft dit in een bericht op haar website.

In zijn brief kondigt Wiersma kleine stapjes aan: zo wil hij ruimte om te experimenteren met voorschoolse educatie, terwijl het belang van educatie aan kinderen van 0 tot 4 jaar allang evident is, en kinderopvang en onderwijs al volop aan het voorsorteren zijn. “Wiersma komt op zich met een heldere analyse van het probleem in zijn visiedocument. Alleen: waar je vervolgens een schot op doel verwacht, legt hij het balletje breed”. zegt voorzitter Freddy Weima in een eerste reactie namens de PO-Raad. “Als sector willen we graag samen met de kinderopvang stappen zetten naar voor- en naschoolse voorzieningen die voor alle kinderen toegankelijk zijn, maar het kabinet neemt er meer tijd voor dan we op basis van het regeerakkoord hadden verwacht.”
Lees het hele bericht op de site van de PO-Raad

BMK vindt dat Wiersma te weinig stappen zet
De BMK is het eens met de PO-Raad en wij zien ook dat Wiersma te weinig stappen zet. Terwijl juist het belang van professionele begeleiding in de vorm van Voorschoolse Educatie voor kinderen van 0 tot 4 jaar echt het verschil kan betekenen. Opgelopen achterstand in deze eerste levensjaren kan later nooit meer ingehaald kan worden. De kansengelijkheid van kinderen komt hiermee in het geding. Dit is iets waar maatschappelijke kinderopvang en het onderwijs al jaren gezamenlijk aan werken en op voorsorteren.

 

Deel dit nieuwsbericht