Het afgelopen jaar zijn we massaal online gegaan. We ervaren veel plezier en gemak van ons gebruik van online media. We werken en leren op afstand en houden contact met familie en vrienden. Maar de online wereld staat ook onder druk, bijvoorbeeld door haat, nepnieuws en cybercriminaliteit. Hoe ervaar jij sociale media? Voel jij je er verbonden en veilig?

5 tm 12 november
De Week van de Mediawijsheid (5 t/m 12 november 2021) heeft dit jaar als thema: Samen Sociaal Online.
Heel Nederland staat stil bij wat we écht belangrijk vinden in de online wereld.

Er worden activiteiten georganiseerd en er is ruimte  om hierover met elkaar in gesprek te gaan. En om jezelf of een ander mediawijzer te maken – en daarmee weerbaarder en digitaal vaardiger.

Tijdens de Week van de Mediawijsheid kun je (ook) als professional aan de slag met mediawijsheid. Dit kan je doen door zelf deel te nemen aan verschillende activiteiten, activiteiten te organiseren, maar ook door extra aandacht te vragen voor de werkzaamheden van jouw organisatie.

Doet jouw organisatie ook mee? Week van de Mediawijsheid 2021

 

9 november
De BMK organiseert op 9 november (11-12 uur) een online ledensessie Pedagogenplatform BMK  ‘De 4e pedagoog: de Digitale Technologie?’

Kinderen anno nu zijn van kleins af aan al gewend aan digitale technologie. Kinderen zien ook dat volwassenen veel met digitale technologie bezig zijn. Het is er en het blijft zich ontwikkelen. Het is noodzakelijk dat kinderopvangorganisaties als mede-opvoeders nadenken over hun rol in het begeleiden van kinderen in het leren over en via digitale technologie. Het Pedagogenplatform van de BMK gaat aan de hand van een (concept) visiestuk graag met BMK-leden in gesprek!

Deel dit nieuwsbericht