BMK schrijft brief over inzetbaarheid van BBL studenten in VE aan Minister Slob en Staatssecretaris Van Ark

De BMK ontving signalen van onze leden over problemen rond de inzetbaarheid van BBL studenten in VE. Daarom schreven we een brief aan Minister Slob en Staatssecretaris Van Ark hierover.

Waar lopen BMK-leden in de praktijk tegenaan?

Helaas wordt door wet- en regelgeving de inzetbaarheid van BBL studenten belemmerd in het intallig inzetten van studenten, zoals bedoeld bij BBL scholing, na het behalen van bepaalde competenties. Het gaat om de inzetbaarheid op het gebied van VVE, de taaltoets 3F en vanaf 2023 de babyscholing,

Volgens de BMK is dit een gemiste kans. Het is voor de BBL student heel waardevol – juist vanuit het leerwerk- én kwaliteitsperspectief – als deze al tijdens de studie praktijkervaring kan opdoen op een VVE- groep. De bedoeling van het leerwerktraject is niet voor niets de student juist in staat te stellen om het vak al lerende in de praktijk toe te passen. Zo kan de student eenmaal afgestudeerd, meteen aan het werk.

In onze brief verzoeken wij om de belemmeringen op te heffen, en wet- en regelgeving en de richtlijnen van de GGD hierop aan te passen.

Deel dit nieuwsbericht