De BMK tekent samen met de BK de steunverklaring van BOinK aan Justitie waarin zij als sector vragen de eigenaar  en leiding van het Amsterdamse kinderdagverblijf 24/7 Kids ook te vervolgen voor kindermishandeling

Zaak uit 2015 die voor beroering zorgde

De verklaring werd gisteren ingediend bij het Amsterdamse gerechtshof, bij een door advocaat Richard Korver namens een tiental ouders aangespannen artikel-12-procedure. Daarmee willen ze afdwingen dat het Openbaar Ministerie Laura T., de directeur van 24/7 Kids, ook vervolgt voor kindermishandeling. T. moet vooralsnog alleen terecht staan voor valsheid in geschrifte, poging tot oplichting en overtreding van de Wet op de economische delicten.

24/7 Kids  werd gesloten omdat er veel meer kinderen werden opgevangen dan was toegestaan. Medewerksters bleken heimelijk hele dagen op straat te hebben rondgesjouwd met boventallige kinderen, soms door weer en wind. Het ging om de jongste peuters, die nog niet in staat waren hun ouders te vertellen wat de gang van zaken was bij de kinderopvang. Ook de voeding van de kinderen liet te wensen over.

In de verklaring noemen de branchepartijen het ‘ronduit schadelijk’ voor het imago van de kinderopvang als het ‘doelbewust op het spel zetten’ van de gezondheid van heel jonge kinderen niet zou leiden tot strafrechtelijke vervolging.

Het hof neemt binnen zes weken een besluit.

Lees de steunverklaring van de branchepartijen.

Deel dit nieuwsbericht