In oktober 2020 werd landelijk de CoronaMelder gelanceerd. Sinds dat moment hebben 4,4 miljoen mensen de app op hun telefoon gedownload. Het primaire doel van CoronaMelder is het ondersteunen van de GGD’en in het bron- en contactonderzoek (BCO) door sneller een groter aantal mensen te ‘vinden’ en bereiken.

Zolang de besmettingscijfers hoog zijn, draagt CoronaMelder een belangrijk steentje bij aan het tegengaan van de virusverspreiding en het opsporen van besmettingen.

Attendeer medewerkers en ouders op de CoronaMelder
Er bestaat een voorlopig positief beeld over het gebruik van de app. Via Coronamelder.nl of de verschillende appstores is CoronaMelder te downloaden. De app informeert gebruikers als ze mogelijk zijn besmet om zo verdere besmetting te voorkomen.

Het ministerie van VWS heeft een partnertoolkit ontwikkelt met materialen om de app onder de aandacht brengen bij medewerkers en ouders. Onlangs is de toolkit geactualiseerd met nieuwe beelden, posters en boodschappen.

CoronaMelder gaat verspreiding van het virus tegen
Dit is ook het beeld dat ontstaat uit de doorlopende evaluatie, die sinds de start van CoronaMelder is ingezet. De app slaagt erin om meer mensen sneller op te sporen die besmet blijken te zijn.
Dat zijn niet alleen mensen die klachten hebben, maar ook ruim 1300 mensen die zonder klachten besmet bleken.

Lees ons bericht van 10 oktober 2020

Deel dit nieuwsbericht