Op de persconferentie van 25 januari zijn een aantal versoepelingen voor de quarantaineregels aangekondigd, die meteen per vandaag van kracht zijn.

Voor werkgevers in de kinderopvang is de versoepeling van quarantaine voor medewerkers van essentiële bedrijfsprocessen een belangrijke.

Wij werken, samen met onze partners, aan een korte handreiking voor onze leden over hoe om te gaan met deze versoepeling. Deze handreiking zullen we juridisch laten checken en verwachten we uiterlijk morgen te kunnen plaatsen.

Ons advies aan jullie is om alvast op de kortst mogelijke termijn een overleg met je personeelsvertegenwoordiging te plannen.

Let op: deze extra versoepeling gaat over medewerkers die niet al onder de eerder afgekondigde versoepelingen vielen. Alle medewerkers die:

  • Geboosterd zijn (langer dan 1 week geleden);
  • De afgelopen 8 weken een besmetting hebben doorgemaakt hoeven al niet meer in quarantaine na nauw contact en bij geen klachten.

Onze handreiking zal dus gaan over mensen die geen booster hebben gehad en niet in de afgelopen 8 weken een besmetting hebben doorgemaakt.

Deel dit nieuwsbericht