Het Kabinet heeft vrijdag besloten het zorgpersoneel en een deel van het onderwijspersoneel voorrang te verlenen bij coronatests, maar het personeel in de kinderopvang niet. Dit besluit blijkt ingegeven door het grote tekort dat het kabinet heeft aan testcapaciteit. De BMK en BK zijn verbaasd over dit besluit en in gesprek met het ministerie van SZW en verschillende Kamerleden hierover, want dit vraagstuk moet met grote urgentie opgelost kunnen worden. Wij werken hier non-stop aan.

We zijn onder meer – maar zeker niet alleen – in gesprek met Paul van Meenen van D66. Hij diende gisteren al een motie in om de Kinderopvang te betrekken bij het voorrang verlenen van onderwijs en zorg. Over die motie wordt aankomende donderdag door de Tweede Kamer gestemd.

Het Kabinet negeert met dit besluit het cruciale belang van de kinderopvangsector voor de Nederlandse economie en de ontwikkeling van kinderen. Bovendien legt de regering hiermee de urgente waarschuwing die uit de enquêteresultaten van de BMK en BK sprak naast zich neer.

Deel dit nieuwsbericht