Utrecht, 26 maart 2024

Karen Strengers is per 6 mei a.s. de nieuwe voorzitter van de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK). Zij neemt deze positie over van Geert de Wit die vanaf 1 september 2023 als waarnemend voorzitter voor de BMK is opgetreden. Tijdens de ALV van 21 maart j.l. is Karen met overweldigende meerderheid gekozen. Karen Strengers: ‘Mijn doel is om samen met de leden van de BMK en met iedereen die met ons het pad wil volgen, te streven naar publieke voorzieningen voor alle kinderen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen tot de burgers van de toekomst! Mijn geloof en visie zijn diepgeworteld in het streven naar gelijke kansen voor iedereen in onze samenleving, en met name kinderen en jongeren.’

De BMK heeft het volste vertrouwen in de nieuwe voorzitter. Karen Strengers staat bekend als een verbindend leider, sterk op de inhoud en gepassioneerd om kinderopvang van hoge kwaliteit te realiseren. Zij is voor veel mensen een bekend gezicht in de kinderopvang branche dankzij haar uitgebreide ervaring als bestuurder en organisatieadviseur in de sector.

Zo was zij jarenlang bestuurder van DAK Kindercentra in Den Haag waar zij een duurzame bestuurlijke samenwerking tot stand bracht met de kinderopvangorganisaties en de onderwijskoepels SCOH, Lucas Onderwijs en De Haagse scholen. Dit heeft zij zowel gerealiseerd op bestuurlijk als gemeentelijk niveau ten behoeve van brede voorzieningen voor de ontwikkeling van kinderen. Daarvoor was Karen bestuurder bij Tinteltuin Amsterdam en werkte zij als organisatieadviseur bij BINK Kinderopvang in Hilversum en bij diverse corporate organisaties als Stibbe en KLM.

De nieuwe voorzitter is een betrokken en bevlogen bestuurder die zich met hart en ziel inzet voor kinderopvang én voor andere maatschappelijke organisaties. Dit doet zij onder meer als lid van de regiegroep Kindcentra 2020, de Kopgroep Kinderopvang, de adviesraad PACT voor Kindcentra, raad van toezicht scholenkoepel Zonova Amsterdam Zuid-Oost, Beweging tegen kindermishandeling, Bestuurslid en voorzitter bestuurdersnetwerk KIK, Bestuurslid Brede Buurtschool Den Haag en voor de Associatie voor Jeugd. Karen deelt de visie van de BMK waarin kinderopvang wordt georganiseerd vanuit een maatschappelijke opdracht en publiek gefinancierd waarin de focus ligt op innovatie en duurzame kwaliteitsverbetering. Karin: ‘Bovenal  geloof ik heilig in samenwerken en ben ik ervan overtuigd dat je samen altijd sterker staat en dat dit ons in staat stelt om als sector onze gemeenschappelijke doelen te bereiken.’

Per 6 mei a.s. start onze nieuwe voorzitter haar werkzaamheden waarbij zij de eerste weken zal worden ingewerkt door waarnemend voorzitter Geert de Wit. We zijn als branchevereniging Geert veel dank verschuldigd voor zijn tijdelijke en voortvarende invulling van de rol van voorzitter BMK.

 

Deel dit nieuwsbericht