Kinderopvanglocaties (kdv en bso) en de basisscholen blijven dicht tot 8 februari, behalve voor de noodopvang.Op 12 januari liet premier Rutte weten tijdens de persconferentie dat voor de kinderopvang en het basisonderwijs onderzocht zou worden of zij wellicht eerder weer geheel open kunnen, mogelijk vanaf 25 januari. Dat blijkt nu niet het geval.

Deze maatregel is erop gericht het aantal contactmomenten tussen volwassenen te beperken en daarmee de verspreiding van het virus terug te dringen. Het uitgangspunt is dat iedereen zoveel mogelijk thuis blijft en thuis werkt. De sluiting van het basisonderwijs en de kinderopvang draagt hieraan bij.

Volgens het Outbreak Management Team (OMT) lijken kinderen in dezelfde mate ontvankelijk en besmettelijk voor het virus als bij de ‘oude’ variant. Daar is echter meer bevestiging voor nodig. Ook zijn er nog te veel zorgen over het aantal besmettingen in Nederland en de verspreiding van nieuwe varianten van het virus in de samenleving. Daardoor is het niet mogelijk om kinderopvanglocaties en basisscholen eerder te openen. Contactmomenten tussen volwassenen moeten nog zoveel mogelijk worden voorkomen. (…)

De kinderopvang en het primair onderwijs (waaronder het speciaal onderwijs) blijven wel open voor de noodopvang van kinderen waarvan één of beide ouders een cruciaal beroep hebben en kinderen in een kwetsbare positie. Dat is, gelet op de specifieke groepen, verantwoord volgens het OMT.

Voor de kinderopvang blijft het verzoek aan ouders om de facturen door te blijven betalen gedurende de sluiting. Ouders ontvangen een tegemoetkoming voor de gehele sluitingsperiode van de kinderopvang. In dit geval tot 8 februari.

Meer informatie: Veranderingen in kinderopvang (Rijksoverheid)

Deel dit nieuwsbericht