Bent je eigenaar van maatschappelijk vastgoed? Of hou jij je bezig met het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed? Dan is de nieuwe Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) interessant. Voor deze regeling is € 150 miljoen beschikbaar gesteld door het Rijk. Aanvragen kan vanaf maandag 3 oktober 2022 09:00 uur tot 31 december 2023 17:00 uur.

DUMAVA aanvragen? Start met voorbereiden

Wilt je DUMAVA aanvragen? We raden je aan alvast te starten met het voorbereiden van de aanvraag. Je kunt bijvoorbeeld controleren of je aan alle voorwaarden voldoet, het aanvraagproces doornemen en alvast een energieadvies laten uitvoeren. Informatie hierover vindt je op de subsidiepagina. Daarnaast verwacht de RVO begin augustus een concept van het aanvraagformulier op de subsidiepagina te plaatsen. Op deze manier weet je nog beter wat er van je gevraagd en verwacht wordt.

De RVO helpt je op weg!

Op 13 september van 14:00 tot 15:00 uur organiseren zij een webinar over deze nieuwe subsidie. Hierin vertellen zij alles over de regeling en het aanvraagproces. Zo helpen zij potentiële aanvragers op weg. Aanmelden voor het webinar kan via de evenementenpagina.
Kun je op 13 september niet live meedoen? Meld je dan toch aan. Je ontvangt dan na het webinar een terugkijklink.

Waarom DUMAVA?

DUMAVA is er specifiek op gericht eigenaren van maatschappelijk vastgoed te stimuleren om op korte termijn stappen te maken met het verduurzamen van hun gebouw. Dit is erg belangrijk, want Nederland moet in een snel tempo de CO2-uitstoot verder verlagen en het aardgasverbruik verminderen. Dat staat in het programma Versnelling verduurzaming gebouwde omgeving, dat onderdeel is van de Nationale Woon- en Bouwagenda.

Deel dit nieuwsbericht