Op vrijdag 12 november heeft het kabinet een persconferentie gehouden waarin nieuwe maatregelen zijn aangekondigd om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen.

Naar aanleiding hiervan is het Protocol Kinderopvang & corona gewijzigd.

De belangrijkste wijzigingen in het protocol kinderopvang op een rijtje:

  • 1,5 meter afstand tussen volwassenen (tussen personeelsleden/gastouders onderling, tussen personeelsleden/gastouders en ouders en tussen ouders onderling);
  • Houders kunnen zelf, in overleg met de ouder commissie, een afweging maken om ouders/externen een mondneusmasker te laten dragen bij het betreden van de locatie.

Er bestaat momenteel veel verwarring over de regels.
Sommige GGD’s adviseren een thuisquarantaine voor huisgenoten van besmette mensen, andere zeggen dat de maatregel nog niet is ingegaan. Het RIVM herziet op dit moment de quarantainemaatregel voor huisgenoten van iemand met COVID-19 en kijkt hiervoor ook naar kinderen 0-4 en 4-12 jaar. In verband met de benodigde tijd voor de uitwerking van het beleid en de implementatie ervan, gaat het gewijzigde beleid op dit punt naar verwachting vrijdag 19 november 2021 in. De exacte ingangsdatum wordt later gecommuniceerd. Tot die tijd is vrijwillig in quarantaine gaan verstandig.

Als het gewijzigde beleid bekend is gemaakt zal het protocol hierop worden aangepast en worden gecommuniceerd via de gebruikelijke kanalen.

Protocol Kinderopvang (versie 16 november 2021 met wijzigingen)

Protocol Kinderopvang (versie 16 november 2021 schoon)

Deel dit nieuwsbericht