De jury van de verkiezing Pedagogisch Professional van het Jaar heeft de drie kandidaten genomineerd uit de schriftelijke inzendingen. Dit zijn ze: Jeffrey, Vanessa en Gerold.

Jeffrey Alleman

Het is hoog tijd voor meer mannelijke collega’s in de kinderopvang. Dat vindt genomineerde Jeffrey Alleman (29). Hij werkt op de bso van kindercentrum ’t Kickertje in Den Hoorn (vlakbij Delft). Hij heeft het initiatief genomen voor het project Promotie BSO om medewerkers te werven. Hij en zijn collega’s laten met foto’s, filmpjes en berichten op social media zien hoe leuk en belangrijk de bso is voor kinderen.

Over mannen in de kinderopvang: ‘Ook bij ons liepen veel mannen weg tijdens de zedenzaken. Het heeft ook invloed op mij gehad. Ik zorg dat ik nooit alleen sta met de kinderen, laat altijd een deur open zodat collega’s me kunnen zien. Je moet jezelf beschermen. Dat is jammer, want het beperkt je wel. Overigens heb ik nooit vervelende opmerkingen van ouders gehad.’

 

Vanessa Koorn

Vanessa Koorn (43) zit al 25 jaar in het vak. Ze werkt als pm’er op de peutergroep van Kindercentrum De Buurvrouw in Almere en heeft ervaring in zowel bso als dagopvang.

‘Ik ben begonnen in de beginfase van kinderopvang. Vooral de bso was nauwelijks een vak, het werd meestal gedaan door overblijfmoeders. Ik werd gezien als limonadejuf. Er is veel ten goede veranderd in dit vak en daar ben ik blij mee. We gaan nu volop aan de slag met gezondheid. Ik heb een training Gezonde kinderopvang gedaan en geef dit door aan collega’s. Meer bewegen, gezonde voeding.

 

Gerold Tilburg

Een sportieve, vernieuwende bso-medewerker die met zijn enthousiasme ook de oudere bso-kinderen geboeid houdt. Dat zeggen collega’s over genomineerde Gerold Tilborg (55) die in Amsterdam voor Impuls Kinderopvang een bso-groep voor 8- tot 13-jarigen leidt.

‘Ik kom uit een heel andere hoek. Ik was opgeleid tot fijnmetaalbewerker, had diverse banen. Ik was ook actief voetballer en trainde 8-jarigen. Dat vond ik zo leuk dat ik op een vacature sport- en spelmedewerker van Impuls Kinderopvang reageerde. Vijf jaar lang verzorgde ik voor Impuls in een Amsterdamse wijk sport voor kinderen, van wie de ouders geen sportclubs kunnen betalen. Nadat Impuls me de kans bood om de SPW-opleiding te gaan volgen heb ik de overstap naar de bso gemaakt. Spannend, maar ontzettend leuk.’

Meer weten over de kandidaten?
Lees meer

Hoe breng je je stem uit?

Vanaf begin maart kun je op de genomineerden stemmen via kinderopvangtotaal.nl/verkiezing.
En op 8 april, tijdens het Openingsevent Week van het Jonge Kind wordt de winnaar gekozen.
Lees meer

Deel dit nieuwsbericht