Op maandag 22 augustus begint het programma School en Omgeving (Rijke Schooldag). Dit programma richt zich op het verkleinen van de kansenongelijkheid in het onderwijs en de omgeving waarin kinderen opgroeien. De rijke schooldag sluit nauw aan bij de overtuigingen van de BMK. Het past in de beweging die we met elkaar maken richting de toekomst. We juichen de toenadering van kinderopvang en onderwijs en andere betrokken sectoren toe!

Eerder selecteerde Minister Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) 45 voorlopers  die naast de reguliere onderwijstijd al extra activiteiten aanbieden. In totaal wil de minister  130 gebieden ondersteunen om aanbod te versterken, te starten of door te laten groeien. In al deze gebieden worden lokale coalities gesmeed van diverse partners uit o.a. de sport- en cultuursector, het sociaal werk en natuurlijk de kinderopvang.

De 45 voorlopers die eerder zijn geselecteerd dragen met hun kennis en ervaring bij aan verdere ontwikkeling van het programma School en Omgeving.

Daarnaast kunnen nu dus ook ook startende gebieden of gebieden met een bestaand programma die niet als voorloper zijn geselecteerd, ondersteuning krijgen bij het starten of doorontwikkelen van hun aanbod. In de subsidieregeling School en Omgeving vind je de voorwaarden. Aanvragen van de subsidie kan van 22 augustus en 30 september 2022!

Op 22 juli riepen we BMK-leden al op:

Oproep aan BMK leden; deel goede voorbeelden
Heeft jouw organisatie zich aangemeld voor het programma rijke schooldag als starter of doorgroeier? Wil jij dat wij een bezoek komen brengen aan jouw organisatie om te delen waar jullie je sterk voor maken? Zijn jullie geselecteerd voor het voorloperstraject en wil je dit delen met andere leden? Mail: info-mailbox!

Lees ons eerdere bericht hierover (22 juli 2022)

 

Deel dit nieuwsbericht