19 augustus 2021

Vrijdag 13 augustus gaf het kabinet een persconferentie van rondom de coronamaatregelen. Hierin werd vooral vooruitgekeken naar de periode vanaf 20 september.

De BMK is continu in gesprek met het ministerie van SZW over de coronamaatregelen specifiek voor de kinderopvang en hoe het loopt in de sector.

Relevante zaken die nu spelen:

Preventief zelftesten
Het preventief zelftesten in de kinderopvang bleek erg goed te werken. Voor medewerkers in kinderopvang en onderwijs die niet gevaccineerd zijn, wordt geadviseerd dit te blijven doen. De levering van zelftesten aan de kinderopvang zal niet nog een keer gebeuren vanuit de overheid. Dit beleid duurt minimaal nog tot 20 september.

Bron- en Contactonderzoek
In het kader van Bron- en Contactonderzoek geldt nog steeds het beleid dat een hele klas of groep in quarantaine moet bij een besmetting. Deze maatregel zal beëindigd worden als iedereen die dat wil, gevaccineerd is. Het vermoeden is dat het besluit hierover rond 20 september zal komen.

Snottebellenbeleid
Het snottebellenbeleid voor kinderen van 0 tot 12 jaar blijft onveranderd.  Lees in het protocol kinderopvang onder “maatregelen voor kinderen” onder welke voorwaarden kinderen wel naar de opvang mogen.

Zodra er weer verdere ontwikkelingen zijn rondom de coronamaatregelen laten we dat natuurlijk zo spoedig mogelijk weten.

Deel dit nieuwsbericht