Deze week hebben de sociale partners aan de Pensioentafel Zorg & Welzijn (PTZW) een onderhandelaarsakkoord bereikt over de opzet van de nieuwe pensioenregeling. En over de manier waarop iedereen overgaat naar de nieuwe regeling, per 1 januari 2026. De PTZW heeft dit akkoord vastgelegd in een transitieplan en aangeboden aan het bestuur van PFZW.

De wet schrijft voor dat een pensioenfonds het transitieplan publiceert op haar website. Het transitieplan is een lijvig en vrij technisch document. Daarom heeft PFZW voor deelnemers, ‘slapers’ en gepensioneerden ook toegankelijkere versies gemaakt. Binnenkort volgt nog een toegankelijke versie voor arbeidsongeschikten.

Ga naar: Veranderingen – Nieuw pensioenstelsel | PFZW.

Informatie voor werkgevers
We weten nog niet precies wat de nieuwe regels voor pensioen voor u betekenen als werkgever. PFZW streeft naar invoering van de nieuwe pensioenregeling per 1 januari 2026. Vakbonden en werkgeversorganisaties in de sector zorg en welzijn hebben op 15 januari 2024 afspraken gemaakt over hoe de nieuwe pensioenregeling eruit moet komen te zien.

Lees meer op Informatie voor werkgevers

Deel dit nieuwsbericht