Zie hieronder het verslag en de presentatie van de digitale themabijeenkomst over ve-peuters met een aanvullende ondersteuningsvraag die plaatsvond op 24 januari 2023. Deze bijeenkomst was gericht op ve-aanbieders en gemeenten. We krijgen veel vragen en horen zorgen over het bieden van een goed aanbod aan peuters met een aanvullende ondersteuningsvraag. Tijdens deze presentatie hebben we gesproken over wat een aanvullende ondersteuningsvraag allemaal kan inhouden, welke vormen van ondersteuning er mogelijk zijn en we hebben inspirerende voorbeelden vanuit gemeente en kinderopvang gehoord.

In totaal hadden 480 mensen zich aangemeld, waarvan het merendeel afkomstig uit de kinderopvang. Naast gemeenten waren ook medewerkers van de GGD, welzijnsstichtingen of andere betrokken partijen bij de ondersteuning aan ve-peuters aanwezig bij de sessie.

Lees hier het verslag van de bijeenkomst.

Zie hier de presentaties.

Zie ook een eerder overzicht dat is gemaakt met voorbeelden uit de praktijk als het gaat om aanvullende of extra ondersteuning voor (vve)peuters. Er zijn veel verschillende vormen waarin deze zorg plaatsvindt. Deze zijn gebundeld om te dienen als handvat of inspiratie. De moeite waard om te lezen!

Deel dit nieuwsbericht