Carola Winter (Kibeo) is winnaar Pedagogische Professional 2019!

Vrijdag 5 april vond de verkiezing plaats van de Pedagogische Professional 2019. Carola Winter, pedagogisch medewerker bij BMK-lid Kibeo, werd uit de drie genomineerden verkozen tot winnaar. In aanloop naar 5 april kon iedereen via een poll zijn stem uitbrengen. Daarnaast bepaalde de vakjury 49% van het eindresultaat. En tenslotte, 0p de dag van het Openingscongres Week van het Jonge Kind, brachten de bezoekers huns tem uit en bepaalden daarmee de laatste 36% van de totale uitslag. De gelukkige winnaar bleek Carola Winter.

Waarom Carola?

Carola is een groene vakvrouw, zowel binnen haar eigen organisatie als daarbuiten. Ze integreert  groene kinderopvang en het werken in de natuur op de locatie(s). De liefde voor werken in de natuur straalt ze uit en deelt ze fanatiek met anderen. Daarnaast heeft Carola echt een visie op kinderopvang en de huidige ontwikkelingen. Zo maakt ze zich zorgen over het ‘hospitaliseren’ van de medewerkers en de kinderen. Doordat er zoveel regels en protocollen zijn gaan mensen steeds minder nadenken. Hierdoor worden systemen belangrijker dan mensen, dat vindt ze een kwalijke zaak.

Carola is iemand die kijkt naar de mogelijkheden en uitdagingen. Ze is proactief en durft ‘dingen’ te doen. Ze is een voorbeeld voor haar collega’s en creëert bewustzijn bij haar collega’s op een natuurlijke spontane manier met humor. Daarnaast gaat ze in gesprek met ouders, met groene kinderopvang als leidraad. Zo creëert ze draagvlak onder ouders en neemt ze vooroordelen weg.

Carola is positief en realistisch. Ze vindt intervisie hèt instrument voor ontwikkeling. Ze is zeer zelfbewust en vanuit dat bewustzijn handelt ze. Ze benoemt en ziet zichzelf als instrument voor ontwikkeling: ze wil nieuwsgierig blijven en geen genoegen nemen met de middelmaat of met routinematige handelingen. Kritisch blijven op je handelen en vooral zelf na blijven denken en creatief zijn, is haar devies.

Tot slot zegt Carola dat zij zou willen dat alle pm’ers zich meer bewust zijn van hun bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Iedereen kent nog wel een docent die het verschil heeft gemaakt in je leven. En volgens Carola had dat net zo goed een pm’er kunnen zijn!

Bekijk het filmpje over Carola.

Verkiezing pedagogische professional 2019

Deel dit nieuwsbericht