Op 3 september verscheen de eerste nieuwsbrief van Zosja. Zosja wordt het nieuwe platform voor  professionals in onderwijs en kinderopvang die betrokken zijn bij integrale kindcentra. Zosja levert nieuws, duiding, achtergronden, tools en inspiratie over de wereld van de IKC’s.

Zosja = samenwerken + informatie + inspiratie
Zosja betekent wijsheid en levert je nieuws, duiding, achtergronden, tools en inspiratie over de wereld van de IKC’s, brede scholen, kindcentra, onderwijs en opvang en alles eromheen. Zosja is een initiatief van Job van Velsen (Etuconsult) en Marike Vroom (Kinderopvangtotaal.nl)

Voor wie is Zosja?
Zosja is er voor bestuurders, directeuren en middenmanagement van (brede) scholen, IKC’S, kindcentra, kinderdagopvang , adviesbureaus, organisaties en professionals die werken met of binnen IKC’s of die een IKC willen gaan vormgeven.

Hoe helpt Zosja?
Zosja start met een driewekelijkse gratis e-mailnieuwsbrief. In de tussentijd wordt gebouwd aan een online platform. Daar vind je aansprekende praktijkvoorbeelden, ideeën en ervaringen uit de praktijk, handige tools, instrumenten, artikelen, interviews, onderzoeken en reacties. We werken samen met een veldredactie van professionals uit het brede werkveld van kinderopvang en onderwijs.

Wat gaat Zosja brengen?
Vanuit verschillende invalshoeken krijg je informatie over vraagstukken als:

 • Hoe werk je toe naar een IKC?
  • Wat zijn handige tools en inspirerende voorbeelden?
  • Hoe ga ik als bestuurder om met meerdere IKC’s en/of kinderopvangpartners?
  • Hoe kun je beter samenwerken binnen een IKC?
  • Wat betekent een IKC voor het multidisciplinaire team?
  • Wat betekent het voor VVE programma’s binnen een IKC?
  • Wat betekent het voor de pedagogiek binnen een IKC?
  • Hoe betrek je ouders en het kind bij je ontwikkeling van het IKC?

Nieuwsbrief
Zosja wordt in 2021 een online platform maar is nu een drie-wekelijkse gratis e-mailnieuwsbrief. De eerste e-mailnieuwsbrief is op 3 september verzonden. Lees hier de eerste nieuwsbrief  met daarin een afscheid van lector Jeanette Doornenbal, een inspirerende reportage over KC Warande in Lelystad, een artikel over de vormen van samenwerking binnen of op weg naar een IKC, een blog van Adrie Groot (Blosse) en nog meer inspirerend nieuws en artikelen.

Nieuwsbrief ontvangen
Meld je aan voor de nieuwsbrief via www.kinderopvangtotaal.nl\zosja

Neem contact op met Zosja via: Zosja@bsl.nl

Deel dit nieuwsbericht