Sinds 2005 brengt Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang het ‘Sectorrapport uit’. Dit is een jaarlijkse onafhankelijke analyse van de financiële ontwikkeling van de sector Kinderopvang. Voor de analyse vragen wij ook dit jaar weer aan kinderopvangorganisaties om hun jaarrekening aan te leveren. Alle gegevens worden automatisch en anoniem verwerkt. Vorig jaar vertegenwoordigden de deelnemers van het Sectorrapport maar liefst 47% van het totale aantal kindplaatsen in Nederland!

Inzicht in een oogopslag
Neem je deel vanuit een eigen account, dan kun je zelf benchmarken via een interactief en persoonlijk dashboard. Na invoeren van de jaarrekening zie je hoe jouw organisatie er financieel voor staat en waar ruimte is voor verbetering. Hiermee houd je grip op de bedrijfsvoering. Na publicatie van het Sectorrapport kun je jouw eigen kengetallen eenvoudig vergelijken met de kengetallen van de gehele sector en van organisaties die in omvang vergelijkbaar zijn.

Deelnemen is eenvoudig
Je kunt vanaf nu de jaarrekening 2023 aanleveren en ervoor kiezen de cijfers zelf in te voeren óf door Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang te laten invoeren. Elke vorm van jaarcijfers telt! Van een officieel jaarverslag tot een uitdraai van de balans en de winst- en verliesrekening.

Met account:

  • Voer zelf de jaarrekening in via je eigen account. Je kunt direct benchmarken en meedoen met de panelvragen*.
  • Upload je jaarrekening via je eigen account. Dit doe je onder de categorie ‘Organisatiegegevens’. Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang voert de cijfers vervolgens voor je in. Zodra dat is gedaan, ontvang je bericht. Vanaf dat moment kun je zelf benchmarken.

>> Vraag hier een account aan om mee te doen met de Benchmark Kinderopvang.

Zonder account:

  • Mail de jaarrekening naar info@benchmarkkinderopvang.nl. Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang voert de cijfers in. Je kunt zonder account niet benchmarken.

Hulp nodig?
Heb je een vraag over deelname of over of jouw jaarcijfers geschikt zijn? Mail gerust naar info@waarborgfondskinderopvang.nl of bel 085-1305683.

Dank je wel voor jouw deelname!

Deel dit nieuwsbericht