Donderdag 1 juli (11-12 uur)

Op donderdag 1 juli van 11 tot 12 uur nemen maar liefst twee experts op het gebied van kinderopvang en inclusie ons mee in de trajecten die zij doen bij diverse kinderopvanglocaties om inclusief werken te bevorderen. Ana del Barrio en Anke van Keulen ontwikkelden recent een kaartenset ‘we zijn samen verschillend’ speciaal voor pedagogisch medewerkers, leerkrachten en studenten onder begeleiding van b.v. een pedagogisch coach. Deze kaartenset is gebaseerd op het Pedagogisch kader Diversiteit in kindercentra 0-13 jaar van Anke van Keulen en Elly Singer. Dat gaat over hoe professionals in de kinderopvang kunnen bijdragen aan een samenleving waarin elk kind een plaats heeft.

De diversiteitskaarten hebben als doel bewustwording over het thema diversiteit, het vergroten van kennis en het oefenen met pedagogische activiteiten. Op elke kaart staat een thema uit het pedagogisch kader ‘Samen Verschillend’ centraal, met daarbij een praktijkvoorbeeld, achtergrondinformatie en een reflectievraag of oefening. De kaartenset met toelichting is onder meer in te zien op: http://www.anadelbarrio.nl/kaartenset.htm

Inhoud

Ana del Barrio en Anke van Keulen vertellen meer over de kaarten en geven handzame tips om binnen de kinderopvang aan de slag te gaan met inclusief werken. Eén van onze leden, Anja Booi van kinderopvang SKR, vertelt daarnaast over hoe zij binnen SKR aan de slag zijn gegaan met inclusief beleid en werken.

Meld je aan voor de sessie van 1 juli door een mailtje te sturen naar info@bmko.nl met je naam en vermelding van de datum van de online ledensessie.

Aanvullende bronnen die de moeite waard zijn om te lezen voor de sessie (of daarna!):

 

September 2021

In september zullen Valentina Djoemai en Michelle van Zanten van Diversiteit in bedrijf (onderdeel van de Sociaal Economische Raad) vertellen over hoe organisaties tot een inclusiever personeelsbeleid en bestand kunnen komen. Zij stellen: ‘werken aan een inclusieve arbeidsmarkt is een zaak van maatschappelijk verantwoord ondernemen’. Bij de BMK sluiten we ons hier volledig bij aan en we praten hier graag samen met onze leden over door.

De exacte datum volgt zo spoedig mogelijk.

 

Meld je aan voor de expertgroep diversiteit & inclusie

Wil je graag meedenken over hoe we diversiteit & inclusie meer aandacht kunnen geven in de kinderopvang de komende jaren? Meld je dan aan voor de BMK expertgroep diversiteit & inclusie. Wij komen ongeveer ieder kwartaal bijeen voor verdieping, uitwisseling en lobby strategieën om hier (landelijk en plaatselijk) blijvend aandacht aan te besteden. Aanmelden kan bij: Maryse via broek@bmko.nl of bij Yasmine via oudriss@bmko.nl

Deel dit nieuwsbericht