De Media Ukkie Dagen zijn van start gegaan! Van 24 t/m 31 maart wordt door het hele land aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Het thema is dit jaar Balans: Bewegen met media. Vroeg of laat gaan kinderen met media aan de slag. Dat is leuk en kan leerzaam zijn. Maar hoe vind je de balans tussen kijken, lezen, gamen en in beweging blijven? De BMK is netwerkpartner van Netwerk Mediawijsheid en daarom delen we graag enkele tips. 

Kleine aanpassingen kunnen al een groot effect hebben en kunnen nadelige gevolgen beperken. Speciaal voor de Media Ukkie Dagen zijn er tien tips ontwikkeld om te kunnen bewegen mét media. Zo kun je op een eenvoudige en snelle manier meer balans voor het kind creëren tussen stilzetten en actief bezig zijn, met EN zonder media. De tips zijn vertaald in zes verschillende talen.

Activiteiten

Tijdens deze week worden er door het hele land activiteiten georganiseerd. Ben je benieuwd wat er bij jullie in de buurt te doen is? Kijk eens op de landelijke kaart.

Anneke van Soest aan de slag met Humankind

Anneke van Soest (zelfstandig mediacoach) denkt voor BMK lidorganisatie Humankind Kinderopvang en -ontwikkeling mee in het project Mediawijsheid, waarin ze een mediarijke ontwikkelomgeving creëren voor de kinderen. De opdracht is gericht op het meenemen van medewerkers in het mediawijsheidbeleid.

Samen met het nieuwe mediawijsheidbeleid, heeft Humankind enkele praktische tools ontwikkeld. Zo ook het Balansbord. Deze tool helpt je om bewust te worden van je tijdsbesteding op een dag (binnen de kinderopvang) en geeft mooie aanleidingen voor gesprek over onder andere mediagebruik. Speciaal voor de Media Ukkie Dagen hebben hebben ze het Balansbord ook door vertaald naar een familie-editie.

Via deze link kun je lezen wat Anneke van Soest vertelt over wat kinderopvangorganisaties kunnen betekenen voor kinderen, ouders en opvoeders én wat zij doet tijdens de campagne.

Meer weten over de Media Ukkie Dagen? Kijk dan op www.mediaukkiedagen.nl

Download Verdiepend Onderzoek Iene Miene Media – Balans: bewegen met media

Download het visiestuk van het BMK Pedagogenplatform De digitale technologie in de opvoeding

 

Deel dit nieuwsbericht