Op 7 mei 2021 valt bij alle kinderopvangondernemers en gastouderbureaus een brief op de mat van de Belastingdienst waarmee zij jullie (en ons) informeren over het maandelijks aanleveren van opvanggegevens en vertellen zij meer over het verbetertraject dat op dit moment loopt.

Maandelijkse aanlevering opvanggegevens

Al bijna 85% van de kinderopvangorganisaties levert maandelijks opvanggegevens aan de Belastingdienst. Zij doen dat vrijwillig omdat er nog geen wettelijke verplichting is. Echter, door de maandelijkse aanlevering draagt de kinderopvangondernemer en het gastouderbureau actief bij aan het voorkomen van terugvorderingen bij ouders. Door de aanlevering van actuele gegevens kunnen zij signaleren of de gegevens afwijken van de aangevraagde toeslag. Hiermee zorgen de sector en de Belastingdienst er samen voor dat ouders op tijd een wijziging doorgeven en de toeslag krijgen waar ze recht op hebben.

Wat levert het op?

Het is altijd fijn als er effect is van hetgeen je als ondernemer bijdraagt aan het verbetertraject. Bijna 9.000 ouders kregen eind januari een brief of een bericht in de app Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. Zij wezen ouders erop dat we een verschil zagen in de geleverde opvanggegevens van kinderopvangorganisaties en hun aanvraag kinderopvangtoeslag. Zo zorgen we er samen met de Belastingdienst voor dat ouders de toeslag krijgen waar ze recht op hebben door hier vanaf de start actief over te communiceren. Dankzij de vrijwillige aanlevering die jullie doen.

Meer te delen

De Belastingdienst heeft nog veel meer te delen, dus lees de brief die je ontvangt aandacht. Er is een versie voor organisaties die al gestart zijn met de vrijwillige aanlevering van gegevens en een versie voor de organisaties die nog moeten starten. De versie die bij jouw organisatie hoort valt vanzelf op je deurmat.

Vanuit de BMK roepen we al onze leden op, mocht je dat nog niet doen, te starten met de maandelijkse aanlevering van opvanggegevens. Samen maken we de sector kinderopvang beter, ook op administratief gebied!

 

 

Deel dit nieuwsbericht