De Belastingdienst ontwikkelt een app voor de Kinderopvangtoeslag die ouders nu kunnen testen. Deze app is onderdeel van het verbetertraject van de Belastingdienst waar de BMK bij betrokken is. De app moet vanaf 15 oktober a.s. tot eind 2019 in pilotvorm getest worden door 1.000 ouders. Feedback van ouders wat betreft gebruiksvriendelijkheid van de app is essentieel. Help ons deze ouders te bereiken!

Oproep: attendeer ouders op deze app en vraag hen om mee te doen aan de pilot
Gebruik hiervoor de aanmeldbrief (met informatie voor ouders over de pilot) en voeg het aanmeldformulier voor ouders toe. Dit formulier kunnen zij ingevuld naar de Belastingdienst mailen om zich aan te melden als proefpersoon.

NB: Wanneer ouders de app tijdens de pilotperiode gebruiken, dan wijzigen zij ook écht hun gegevens. Ouders waarvan jullie weten of inschatten dat zij de komende maanden gegevens zullen wijzigen, zijn dus het meest interessant om aan te laten melden. Ouders met een flexibel contract, waardoor de afgenomen uren per maand sterk wisselen. Of ouders wiens kind binnenkort overstapt van de dagopvang naar BSO, waardoor er een LRK nummer gewijzigd zal moeten worden. De Kinderopvangtoeslag app richt zich op wijzigingen ten aanzien van:

  • Kindercentrum (LRK)
  • Inkomen ouders
  • Uurtarief

Ouders die zich nog niet eerder bij de Belastingdienst hebben aangemeld, moeten zich eerst registreren via het reguliere portaal van de Belastingdienst op de website.

Zijn ouders bekend en willen zij een tweede kind toevoegen, dan kan dit wel via deze app.

Begin 2020 zal de Kinderopvangtoeslag app in gebruik genomen worden en voor iedereen toegankelijk en te downloaden zijn.

Vragen?
Neem contact met ons op via info@bmko.nl of stuur direct een e-mail naar toeslagenapp@belastingdienst.nl. Als je over je vraag teruggebeld wilt worden, dan kun je dat in de e-mail aangeven.

Deel dit nieuwsbericht