Het nijpende personeelstekort is een heet hangijzer binnen de Kinderopvang. Toch besteden politiek en media veel minder aandacht aan het personeelstekort in de kinderopvang dan aan de tekorten in het onderwijs. Volkomen onterecht! Daarom voert de BMK een actieve lobby binnen de politiek en spreken we de staatssecretaris zeer regelmatig over de urgentie van het probleem.

Ook laten we via de media weten welke aandachtspunten en mogelijkheden wij zien die een bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van het personeelstekort. Zo vestigden wij dit najaar de aandacht op het versoepelen van de diplomalijst, de mogelijkheden die zij-instromers bieden en werkten wij nauw samen in het campagne-team voor de nieuwe campagne. Deze campagne gaat het werken in de kinderopvang aantrekkelijk positioneren. Op onze ALV van 28 november werd de sneak-preview van de nieuwe campagne met applaus ontvangen!

Al die zaken werpen vruchten af! Onlangs stelden Kamerleden Kamervragen vragen aan staatssecretaris Van Ark over het personeelstekort binnen de kinderopvang. De staatssecretaris gaf een schriftelijke reactie.  Daarnaast is de BMK zelf in gesprek met de staatssecretaris over het ernstige personeelstekort en de knelpunten die daardoor ontstaan op de arbeidsmarkt. De BMK wil samen met de staatssecretaris komen tot concrete oplossingen die de sector vooruit helpen.  Meer weten over onze inzet voor het personeelstekort? Lees wat wij hier eerder over schreven.

Onze inzet voor het personeelstekort in de kinderopvang:

Sneak preview: Campagne ‘werken in de kinderopvang’ komt eraan

Onderwijsstaking op 6 november: wat betekent dit voor de kinderopvang?

BMK in KinderopvangTotaal over de noodkreet van het onderwijs

KinderopvangTotaal: BMK wil diploma’s terug op de lijst

BMK schrijft brief over inzetbaarheid van BBL studenten in VE aan Minister Slob en Staatssecretaris Van Ark

BMK in Reporter Radio ‘Aan de zijlijn in de kinderopvang’

BMK live in BNR Nieuwsradio over personeelstekort

AO Kinderopvang: Arbeidsmarktkrapte & Private Equity

Personeelstekort in de kinderopvang

Personeelstekort kinderopvang: wat doet de branche?

 

Deel dit nieuwsbericht