Model-overeenkomsten kunnen voor leden als voorbeeld dienen bij het aanbieden van nieuwe arbeidsovereenkomsten aan werknemers of bij het wijzigen van bestaande overeenkomsten.
De vier modelovereenkomsten zijn geactualiseerd na de nieuwe cao Kinderopvang 2023-2024.

Wat zijn de wijzigingen t.o.v. de vorige versies?

  • De verwijzingen en doornummering zijn aangepast naar de nieuwe cao Kinderopvang.
  • De nieuwe cao Kinderopvang een uitgebreidere art. 3.2 bepaling dan de vorige cao. In dit artikel is bepaald wat er in de arbeidsovereenkomsten (in ieder geval) moet worden opgenomen. Daarmee vormt dit artikel de basis van de model-arbeidsovereenkomst. Het gaat specifiek om wijzigingen in lid d, e, g en i van art. 3.2 (standplaats, werktijden, hoe vaak het salaris wordt betaald en de proeftijd). De modelovereenkomsten zijn hierop aangepast.

Noot: ook het model voor de nul-urenovereenkomst is geredigeerd. Ondanks de aankondiging van Minister van Gennip (SZW) dat er hervormingen van de arbeidsmarkt c.q. het arbeidsrecht aankomen. Onderdeel van die plannen – er ligt nog geen concreet wetsvoorstel – is dat de oproepcontracten zoals nul-urencontracten en min-/max-contracten gaan verdwijnen. In plaats daarvan komt één basiscontract. Omdat dit op dit moment nog niet zo ver is, hebben wij ook het model van de nul-urenovereenkomst aangepast zodat die vooralsnog gebruikt kan worden.

Deel dit nieuwsbericht